Iedereen leert bij familieopstellingen

Vrouwenlijn opstellen

De vrouwen in jouw systeem

Op aanvraag kan er een familieopstelling voor je georganiseerd worden die enkel gericht is op de vrouwen in jouw familie. Dit betekent dat er alleen vrouwen aanwezig zullen zijn tijdens de opstelling en dat we werken met dit specifieke thema: kijken wat de invloed is van de vrouwen in jouw familie op jouw leven. Dat kan in algemene zin of aan de hand van een specifieke vraag van jou. Hierbij kunnen kinderen ook een rol spelen.

Familieopstellingen is een tijdloos concept

Ons innerlijk kan feilloos contact leggen met de ziel die alles en iedereen verbindt. Het is alsof we een soort radio zijn, die afstemt op verschillende frequenties, op de trillingen van de ziel van generaties voor ons of in het huidige leven. Vooral bij een opstelling van een vrouwenlijn kan dit heel mooi zichtbaar worden. Vaak hebben meerdere familieleden een uitzonderlijk lot te dragen. Wanneer de vraagsteller loslaat welke beelden zij heeft over de vrouwenlijn en de representanten onbevangen kan laten ontvouwen wat er is, ontstaat in het wetende veld een kracht die de vraagsteller verder kan brengen in haar eigen zijn, in wat zij wel of niet te dragen heeft in dit leven en waar zij de steun kan vinden binnen de vrouwen waaruit zij is voortgekomen.​

Verschillende niveaus

Binnen het werken met familieopstellingen en zeker met vrouwenlijnen wordt ook vaak helder dat er verschillende lagen zijn waar mee gewerkt wordt. Er is een persoonlijk niveau, een niveau dat de familie als geheel aanvoelt maar ook een collectief niveau. Binnen de opstelling kunnen deze niveaus nadrukkelijk naar voren komen. Omdat vrouwen in de baarmoeder al meekrijgen wat de moeder beleeft, wordt heel sterk van vrouw op vrouw overdragen wat er is. Het kan heel helend zijn om te ontrafelen wat er in jouw vrouwenlijn gespeeld heeft zodat duidelijker wordt waar een ontregeling in jouw leven vandaan komt. Zo opent een vrouwenopstelling je ogen voor de dynamiek uit oude gefixeerde patronen. Structuren kunnen daarmee stukje bij beetje helder worden, in een tempo dat bij jou past.

Facebook Deva Vasuda