Mantra Meditatie

Mantra Meditatie is een middel dat ik gebruik om je systeem tot rust te krijgen. Op deze pagina vertel ik er wat meer over.

Je kunt (begeleide) mantra meditaties van mij vinden op de gratis meditatie app Insight Timer. Ook bied ik individuele mantra sessies aan.  Hier lees je er meer over.

Voor de nieuwste mantra met muziek HONORING OUR ANCESTORS  luister hier en lees mijn blog DE KUNST VAN HET FALEN over het proces er naar toe.

Aum Namo Vah Pitrah Saumyah Namaha - Honoring our Ancestors

Geschreven en gezongen door: Deva Vasuda    

Gitaar: geschreven en gespeeld door Jaap Berends

Graag spreek ik mijn dank uit naar mijn inspiratiebronnen Deva Premal & Miten en mijn geliefde Anahata voor zijn liefdevolle steun.

Wat is een Mantra?

Het woord Mantra komt voort uit het Sanskriet. Het is een combinatie van de woorden Manasah en Tra. In het Sanskriet wordt man vertaald als gedachten en tra betekent bescherming. De mantra betekenis is dus zoiets als ‘dat wat onze geest beschermt’. Dit is een van de vele interpretaties, want niemand weet de exacte betekenis van het woord.

Als mediteren moeilijk voor je is

Mediteren brengt je tot rust – alhoewel, dat is wat mediteren misschien zou moeten doen. Want soms, juist als je stil op je kussen zit, krijg je maar geen stilte in je hoofd. Hier hadden de yogi’s duizenden jaren geleden ook al last van. Het geheim daarop is gevonden: om je geest rustig te krijgen zing (chant) je mantra’s.

Trillingen

Het echte geheim zit ‘m in de klank. Alles is energie; alle materie is opgebouwd uit energie. En die energie beweegt altijd in trillingen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je hele lichaam trilt. Soms is dit ook fysiek voelbaar, bijvoorbeeld als je naast een geluidsinstallatie staat bij een concert. Je kunt dan het geluid in je lichaam voelen. De trilling van het geluid brengt de trilling van je lichaam in beweging.  

Ook de klanken van een mantra zijn dus opgebouwd uit trillingen. Om een mantra te laten werken hoef je hem overigens niet hardop te zeggen. Als je mediteert met een mantra herhaal je deze in stilte in jezelf. Iets hoeft namelijk niet per se geluid te maken om te trillen; denk maar aan licht. Mantra’s zijn zo samengesteld dat ze een heel zuiver trillingsniveau hebben.

Beweging in jouw systeem

Oefenen met een mantra brengt enerzijds rust; anderzijds kan het ook veel beweging brengen in je systeem. Voor werken met een mantra geldt een gouden regel: self-paced learning. Dit betekent: doe niet te weinig, maar ook niet te veel. Als je ineens fanatiek met mantra’s gaat werken, wordt er zo veel oude rommel in je systeem losgemaakt dat het je lichaam niet lukt die te verwerken. Bouw het daarom rustig op.

Sommige mensen worden heel helder en wakker van het reciteren van een mantra. Werk daarom liefst met je mantra vóór het ontbijt en aan het einde van je werkdag, en niet vlak voor het slapengaan.

Meer weten?

Schrijf je in voor de inspiratie brief en wordt steeds op de hoogte gebracht van nieuwe mantra meditaties van mij. 

Op de gratis meditatie app Insight Timer kun je al bestaande mantra meditaties van mij beluisteren.

Insight Timer heeft ook een groep die ik beheer: Nada Brahma Satsang. Hierin krijg je een paar keer per week van alles over mantras te horen. Je kunt de groep vinden onder mijn tweede account op Insight Timer met de naam: Nada Brahma Satsang (Deva Vasuda).

Ik zie je graag om samen met jouw systeem werk te mogen onderzoeken tijdens jouw individuele proces. Met onze voorouders ergens op de achtergrond. Om Namo Vah Pitrah Saumyah Namaha.

 

Ontvang gratis inspiratie

Voeding voor jouw ziel: ontvang gratis tips, oefeningen en inspiratie.

(Check je spam voor de ontvangstbevestiging!)