Vrouwenlijn opstellen

De vrouwen in jouw systeem

Op aanvraag kan er een opstelling gedaan worden die enkel gericht is op de vrouwen in jouw familie. Individueel werken we met poppetjes en symbolen. In een groep betekent het dat er alleen vrouwen aanwezig zullen zijn tijdens de opstelling. 

We kijken wat de invloed is van de vrouwen in jouw familie op jouw leven. Dat kan in algemene zin of aan de hand van een specifieke vraag van jou. Hierbij kunnen kinderen ook een rol spelen.

Systemisch Werk is een tijdloos concept

Ons innerlijk kan feilloos contact leggen met de ziel die alles en iedereen verbindt. Het is alsof we een soort radio zijn, die afstemt op verschillende frequenties, op de trillingen van de ziel van generaties voor ons of in het huidige leven. Vooral bij een opstelling van een vrouwenlijn kan dit heel mooi zichtbaar worden. Vaak hebben meerdere familieleden een uitzonderlijk lot te dragen. Wanneer je daarbij loslaat welke beelden je hebt over de vrouwenlijn en  onbevangen kan laten ontvouwen wat er is, ontstaat in het wetende veld een kracht die je verder kan brengen in jouw eigen zijn, in wat je wel of niet te dragen hebt in dit leven en waar je de steun kan vinden binnen de vrouwen waaruit jij bent voortgekomen.​

Verschillende niveaus

BinnenSystemisch Werk en zeker met vrouwenlijnen wordt ook vaak helder dat er verschillende lagen zijn waar mee gewerkt wordt. Er is een persoonlijk niveau, een niveau dat de familie als geheel aanvoelt maar ook een collectief niveau. Binnen de opstelling kunnen deze niveaus nadrukkelijk naar voren komen. Omdat vrouwen in de baarmoeder al meekrijgen wat de moeder beleeft, wordt heel sterk van vrouw op vrouw overdragen wat er is. Het kan heel helend zijn om te ontrafelen wat er in jouw vrouwenlijn gespeeld heeft zodat duidelijker wordt waar een ontregeling in jouw leven vandaan komt. Zo opent een vrouwenopstelling je ogen voor de dynamiek uit oude gefixeerde patronen. Structuren kunnen daarmee stukje bij beetje helder worden, in een tempo dat bij jou past.

Ontvang gratis inspiratie

Voeding voor jouw ziel: ontvang gratis tips, oefeningen en inspiratie.

(Check je spam voor de ontvangstbevestiging!)