Home Blog Moeders wil is wet

Moeders wil is wet

12 mei 2019
Geschreven door

Deva Vasuda

Moeders wil is wet. Hoeveel van deze wet heeft gevolgen voor jou?

Werken met vrouwen, gisteren mocht het weer plaats vinden. Een van de vraagstellers bij een middag opstellingen had een specifieke wens: wat geven de vrouwen in mijn lijn als antwoord op een levensvraag die ik heb. Mooi om hier een dag voor moederdag naar te mogen kijken.  

Ken je dat toepasselijke gezegde? Moeders wil is wet? 

Maar welke wet is dat dan? Tijdens een opstelling kan dat weleens blootgelegd worden. De wet van jouw moeder, en die van haar moeder, en zo verder terug. Wanneer we met de vrouwen uit jouw familielijn werken, kan zichtbaar worden, hoe iets generaties lang doorgegeven is. Van vrouw op vrouw. 

Het collectief geheugen is sterk. Van vrouw op vrouw wordt al in de baarmoeder van een embryo doorgegeven welke krachten, emoties, en traumas er in een generatie spelen. Dat komt omdat de baarmoeder van een embryo al in de baarmoeder van de moeder ontwikkelt wordt. En die baarmoeder, is een plek waarmee de vrouw de levensenergie en de liefde ontvangt. Wat energetisch gezien aan liefde en levensenergie aanwezig is bij de moeder, wordt dus doorgegeven aan de dochter. Helaas is de baarmoeder ook een plek waar negatieve emoties opgeslagen worden. Je kunt je voorstellen dat dit dus ook energetisch doorgegeven wordt.

Onbewust neem je bij geboorte dus al veel mee. Allerlei onuitgesproken gevoelens van liefde en pijn worden van vrouw tot vrouw doorgegeven. Van baarmoeder tot baarmoeder. Vrouwen ontvangen met de baarmoeder, geven met het hart. (Mannen penetreren liefde vanuit de genitaliën en ontvangen energie met hun hart. Zij hebben dus ook een collectief geheugen, net als wij, het werkt alleen net even anders). 

Onze voorouders hebben wijsheden als kleine kadootjes in ons systeem verweven. Door hier vanuit Systemisch Werk naar te kijken, kun je deze kadootjes uit gaan pakken. Soms zijn dit zware, ruwe keien. Door samen met een groep of tijdens een individuele sessie die ruwe keien te ontdekken, wordt een kans geboden deze op te poetsen tot een prachtig juweel. Een wet van moeder tot dochter doorgegeven. Een wet die door jou nu gezien mag worden. Een wet waarmee jij kunt gaan voelen. Welk effect heeft dit op jou? Hoe kun  jij deze wet met een liefdevolle beweging toepassen in jouw leven? 

Want je weet pas waar je naartoe gaat, als je je geschiedenis kent.

Hoeveel voel jij van deze onuitgesproken moeder-wetten?


Terug naar overzicht

Ontvang gratis inspiratie

Voeding voor jouw ziel: ontvang gratis tips, oefeningen en inspiratie.

(Check je spam voor de ontvangstbevestiging!)