Groots voelen in een klein energieveld

Home Blog Een persoonlijke ervaring met familieopstellingen

Een persoonlijke ervaring met familieopstellingen

21 januari 2019
Geschreven door

Deva Vasuda

Tijdens mijn opleiding heb ik zelf een heel indrukwekkende en verregaande opstelling mogen meemaken.

Ik deel het graag met jullie om inzicht te geven hoe ogenschijnlijke situaties, die weinig met familie te maken hebben, soms toch opgelost worden door naar de familie te kijken.

Ik zal dit proberen te doen zonder inhoudelijk te diep op de materie in te gaan. Het helende van familieopstellingen zit in de werking van de ziel. Dat betekend, dat zodra je gaat praten over wat er nou gebeurd is tijdens een opstelling, we al snel naar het denken schieten. Voor we het weten, sneeuwt ons denken het zielswerk weer onder. Zelfs na een genezende opstelling kan je dus opnieuw verdwalen wanneer er teveel gesproken wordt over de opstelling. Mijn advies is altijd te delen wat je voelt, niet zozeer wat er inhoudelijk gebeurt is. Het is ook niet nodig met betrokkenen van je vraagstuk te praten over de opstelling. Op zielsniveau vinden er verschuivingen plaats, daar hoeven geen woorden aan gegeven te worden na de opstelling.​

In mijn geval leed ik al jaren aan heftige migraines. Zo ernstig, dat ik mede vanwege een kinderwens niet meer kon werken. Ik heb hiervoor vele begaafde artsen bezocht. Van neurologen tot een gespecialiceerde hoofdpijnkliniek, accupunctuur en wat al niet meer. Tijdens de opstelling waar ik het nu over heb werd mijn migraine opgesteld. Ook werd mijn vrouwenlijn opgesteld. (Daarmee wordt bedoelt, de vrouwen in mijn familie, moeder, oma, overgrootmoeder, bet overgrootmoeder en verder terug). ​

Zonder verder in detail te treden, constateerde ik na een maand of drie dat ik tot mijn verbazing al heel lang geen migraine meer had gehad. Het was op de plek gekomen waar het hoorde. De representanten hadden iets blootgelegd wat mijn ziel wel voelde, maar waar ik niet bij kon. ​

BELANGIJKE NOOT: ik wil er voor waken familieopstellingen te gebruiken in plaats van de reguliere gezondheidszorg. Het is voor mij een aanvulling, niet het eerste middel om naar te grijpen om van ziektes af te komen. 


Terug naar overzicht

Ontvang gratis inspiratie

Voeding voor jouw ziel: ontvang gratis tips, oefeningen en inspiratie.